Проект #Задоброто стартира за децата, загубили родителите си в битката с COVID-19 –

...
Проект #Задоброто стартира за децата, загубили родителите си в битката с COVID-19 –
Коментари Харесай

Проект #Задоброто с кампания за децата на загинали медици и учители |

Проект #Задоброто започва за децата, загубили родителите си в борбата с COVID-19 – медицински лица и учители.

" В самото начало на рецесията в България ние от #Задоброто направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Не беше елементарно да вземем решение за това, с което през днешния ден излизаме пред всички вас. Не тъй като не имаме вяра в неговата мощ, а тъй като няма да ни бъде елементарно да преминем през тази болежка. Болката на децата изгубили родителите си в борбата с коронавирус – медицински лица и учители ", пишат в обръщението си от.

Целта на кампанията е набирането на средства в размер на 150 000 лева първична сума. От тях децата ще получават стипендия от 500 лева месечно. Критериите за отпущането ѝ ще бъдат оповестени на уеб страницата, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде ръководен от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще наблюдава по какъв начин се употребяват парите, ще се регистрира пред донорите.

Проектът започва кампанията дружно с Фондация BCause, учителя Петър Велков и с поддръжката на организациите „ Гората.бг “, „ Капачки за бъдеще “, „ На първа линия “, на доброволци и донори. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

" Призоваваме сътрудниците, приятелите и близки на починалите да споделят с нас истории за тях. Истории, които ще публикуваме. Истории, които ще помним ", пишат уредниците.

Още с оповестяването на изключително състояние у нас, на 13 март, те стартираха акция за справяне със незабавни потребности при рецесията COVID-19 в България. В резултат на обявената за дарения платформа бяха събрани над 330 000 лева, доста защитни средства, които бяха разпределени по лечебни заведения, обществени центрове и лекарски практики в страната. 

Със събрани от тях средства и с персоналния им труд Педиатрията обнови детското си нефрологично поделение, ремонтира интензивното си поделение. Започната беше организацията на огромен главен ремонт на отделението по чревни паразити към Инфекциозната клиника в болница “Св. Георги ” в Пловдив. Бяха санирани стаи за дребните пациенти в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР